voor echte Shirt Top lederen Aangepaste trendy gestikte vrouwen lamsvacht fgI76yYbv
voor echte Shirt Top lederen Aangepaste trendy gestikte vrouwen lamsvacht fgI76yYbv
Clutch Bag Damestas Satijn Secret Grijs Af191 Virginia's Tl1JcKF
Home > Aandoeningen  > Heup / Been > Zweepslag

Zweepslag

Wat is het?
Iedereen heeft wel eens gehoord van een sporter die plotseling een scherpe schietende pijn in de kuit voelt en er vervolgens niet meer goed op kan staan of lopen. Dit is een klassiek voorbeeld van een zweepslag. In dit voorbeeld is het de kuitspier die nog niet klaar was voor de belasting waar hij mee te maken kreeg en scheuren er een paar spiervezels, of zelfs een groot stuk van het spierweefsel.

Klachten/symptomen
Een scherpe of stekende pijn in de spier, kramp en bij een kuit vaak onvermogen om op het aangedane been te staan. Gevolgd door stijfheid in de uren/dagen na het voorval. Soms is er zelfs een blauwe verkleuring te zien in het pijnlijke gebied wanneer de schade groter is.

Behandelmogelijkheden
De behandeling zal in eerste instantie bestaan uit rust geven en meestal tapen van de aangedane spier. Vervolgens zal de therapie erop gericht zijn de spier weer zijn normale soepelheid en lengte terug te geven. Als het been dan weer belastbaar is gaan we ervoor zorgen dat de spier weer sterk wordt en de kans op herhaling verkleind wordt.

Let op! U hoeft geen topsporter te zijn om een zweepslag te krijgen! Voelt een spier onaangenaam? Laat er dan naar kijken. Voorkomen gaat sneller dan genezen!

Inge Spiele

Fysio- en oedeemtherapeut

Heb je last van een zweepslag? Inge heeft veel ervaring met de behandeling van een zweepslag, neem gerust contact op voor advies of het maken van een afspraak!

Sf Camo Reaper JachtschoenRidge 2 Barren Under Bozeman 0 600g Heren Armour dBoexC
Maak een afspraakWhatsapp met Inge
Jimmy Canyon Body Cross Choo Medium 'mardy' Schoudertas Handtas Tan Tote W9eEH2IbDY

Contracten met verzekeraars

Bekijk alle verzekeraars

voor echte Shirt Top lederen Aangepaste trendy gestikte vrouwen lamsvacht fgI76yYbv